Nieuws

Het laatste nieuws van DZEP Alliantie Twente.

Waardevolle samenwerking

Thursday, February 16, 2023

Waardevolle samenwerking


De behandeling en begeleiding van mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag is complex en vraag extra kennis en expertise. Wij, Carintreggeland, Liberein en TriviumMeulenbeltZorg, werken intensief samen in D-ZEP Alliantie Twente om (zeer) ernstig probleemgedrag bij mensen met dementie te begrijpen en zorgteams te ondersteunen met oplossingen.

De essentie van onze aanpak is dat we willen begrijpen wat de aanleiding is van het zeer ernstig probleemgedrag, wat dit gedrag in stand houdt en wat we kunnen doen om het probleemgedrag hanteerbaar te maken. Veertien consulenten ondersteunen vanuit het consultatieteam cliĆ«nten en zorgteams met kennis vanuit hun vak als psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, verpleegkundige, verzorgende en/of begeleider. Het komende jaar worden daarnaast drie gespecialiseerde afdelingen gefaseerd opgestart waar mensen tijdelijk kunnen wonen en behandeld worden.

Deze samenwerking is waardevol en bijzonder. De bestuurders hebben dit benadrukt door vandaag een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.