Wij zijn d-zep alliantie twente

D-zep Alliantie Twente is een expertisecollectief met specialistische kennis waar het gaat om mensen met Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag. 

Door onze kennis en kunde te bundelen met die van andere D-zep samenwerkingsverbanden in het land, ontstaat er een krachtig expertisecollectief met specialistische kennis. Door de multidisciplinaire samenstelling van het team vanuit verschillende organisaties is er binnen D-zep Alliantie Twente veel kennis aan boord. Maar onze aanpak blijft daarbij concreet en praktisch.

Onze werkwijze

De essentie van de aanpak van D-zep Alliantie Twente is dat we leren begrijpen wat de aanleiding is van het zeer ernstig probleemgedrag van de cliënt, wat dit gedrag in stand houdt en wat we kunnen doen om het zeer ernstige probleemgedrag hanteerbaar te maken.

Binnen D-zep Alliantie Twente werken medewerkers van Carintreggeland, Liberein en TriviumMeulenbeltZorg intensief samen met betrekking tot het begrijpen en hanteerbaar maken van zeer ernstig probleemgedrag bij mensen met dementie. 

D-zep Alliantie Twente biedt ondersteuning door:

  • Advisering aan het zorg- en behandelteam van de cliënt met dementie en zeer ernstig probleemgedrag door het regionale consultatieteam. Zorgprofessionals van een PG-afdeling in Twente kunnen aanvragen indienen voor het regionale consultatieteam van D-ZEP Alliantie Twente indienen. Wij ondersteunen hen hoe om te gaan met een cliënt met zeer ernstig probleemgedrag.

  • Tijdelijke opname bij gespecialiseerde afdeling Weidedorp van TMZ locatie Het Hof in Hengelo.

In onze brochure, leest u meer informatie. Wilt u in oogopslag zien hoe we werken? Bekijk dan de factsheet 2024.

Meer over onze werkwijze