Nieuws

Het laatste nieuws van D-zep Alliantie Twente.

Werken op een specialistische D-zep afdeling; iets voor jou?

Thursday, May 25, 2023

Wil jij als zorgprofessional het verschil maken voor mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag? Ben je nu werkzaam in de VVT, GGZ of VG, heb je affiniteit met de doelgroep en wil je onderdeel uitmaken van een nieuw te vormen team dat de beste zorg en behandeling wil realiseren voor deze kwetsbare doelgroep? Houd dan onze website in de gaten. Begin juni publiceren we verschillende vacatures voor het nieuw te vormen specialistische zorgteam voor de D-zep afdeling in Hengelo bij TMZ!

D-zep Alliantie Twente
In Nederland worden mensen steeds ouder. Daarmee neemt ook het aantal mensen met dementie toe. Soms komt daar zeer ernstig probleemgedrag bij. Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag (D-zep) leidt vaak tot hoge lijdensdruk, zowel voor de cliënt zelf, als voor familie, vrienden en zorgprofessionals. Behandeling en begeleiding vraagt om expertise en maatwerk. Het doel van de behandeling is het stabiliseren of verminderen van zeer ernstig probleemgedrag. Fasegewijs worden er in Twente totaal drie afdelingen geopend (bij Carintreggeland, Liberein en TMZ) waar cliënten met dementie en zeer ernstig probleemgedrag (tijdelijk) komen wonen. Deze afdelingen moeten aan veel eisen voldoen en zijn specifiek aangepast aan de doelgroep. Het gaat om speciale afdelingen met een prikkelarme inrichting en gespecialiseerde teams van zorgverleners en behandelaren met een mix van competenties en expertises.

Eerste afdeling in Hengelo
De bouw van de D-(Z)EP afdelingen vordert gestaag. Eind dit jaar wordt de afdeling binnen TMZ-locatie Het Hof als eerste in gebruik genomen. De andere twee afdelingen in Goor (Carintreggeland) en Enschede (Liberein) worden later geopend. De afdelingen bieden straks een specialistisch zorg– en behandelaanbod, waar mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag tijdelijk kunnen verblijven. De interdisciplinaire samenwerking binnen het team is gericht op het begrijpen van het gedrag en het inzetten van passende interventies. Er wordt gewerkt aan het optimaliseren van de situatie waardoor de cliënt/bewoner weer terug kan naar de oorspronkelijke woonplek. 

Zoom bijeenkomst
We kunnen ons voorstellen dat je graag meer informatie wil over D-zep en dat je misschien nog vragen hebt. Om die reden organiseren we een digitale informatiebijeenkomst via Zoom op woensdag 7 juni van 14:00 tot 15:00 uur. We geven informatie over de afdeling(en) en vacatures. Je bent van harte uitgenodigd hiervoor. Aanmelden kan via communicatie@triviummeulenbeltzorg.nl. Je ontvangt dan een aantal dagen van tevoren de inloggegevens per e-mail. We hopen van harte dat je erbij bent!